onsdag 19 januari 2011

Historien om ett bakverk

Sedan urminnes tider (eller åtminstone från när jag var liten) har mandelkubben varit ett stående inslag på fikabordet. Detta lilla bakverk introducerades av min mormor från när jag var tillräckligt stor att nå upp till fikabordet. Det fanns alltid på hennes fikabord tillsammans med en Trocadero, Frisco eller någon annan läsk som fanns på den här tiden.
Det var alltid den som man tog först av fikabrödet. Tänk om man tog nått annat först för att sen inte orka med en mandelkubbe? Det gick ju inte för sig.
Även om jag nuförtiden inte äter den så ofta (även om jag sneglar på den i butiken ibland får jag erkänna) så är det ett bakverk som ligger högt på min tio-i-topp lista. Mandelkubben är underskattad som fikabröd och bör definitivt inte glömmas bort.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ingalisas mandelkubbar kommer man ihåg... :-)
kanske inte helt obekant tar jag mig gärna en mandelkubb med jämna mellanrum. Tänkte på Inga-lisa för nån dag sedan när jag diskade å blev trött i ryggen.. då tog jag till hennes knep :-)
/stefan